Konsekvenserne er alvorlige

I forbindelse med de vedtagne beslutninger i EU's ministerråd omkring den vestlige Østersø, der bl.a. indebærer en lukkeperiode fra 15. februar til 31
13 nov 2015

I forbindelse med de vedtagne beslutninger i EU's ministerråd omkring den vestlige Østersø, der bl.a. indebærer en lukkeperiode fra 15. februar til 31. marts er der  i Danmarks Fiskeriforening PO og lokalt blevet analyseret på konsekvenserne for fiskerierhvervet.  Dette arbejde er fortsat  i gang, men allerede nu er det klart, at konsekvenserne er alvorlige. De små lokale fiskesalg i den vestlige Østersø vil med lukkeperioden miste en stor del af deres omsætning og dermed deres eksistensgrundlag. Kan fiskesalgene ikke leve, kan fiskerne ikke komme af med deres fisk. Derfor bliver der lokalt i samarbejde med borgmestre og  Danmarks Fiskeriforening PO arbejdet med at påvirke til at få lavet ændringer i beslutningerne.

[caption id="attachment_4214" align="alignright" width="283"]Allan Buch. Allan Buch.[/caption]

- Det bliver desværre mere og mere klart, hvor meget  lukkeperioden betyder for område 22, og jeg forstår godt den frustration, der er blandt fiskerne. Det er ikke nok at få område 24 åbnet, der SKAL mere til, hvis fiskeriet ikke skal dø ud i den vestlige del, siger Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening.

Han føler, at der lige nu er en god dialog mellem DFPO og Fødevareministeriet.

 

 

 

.

Flere Nyheder