Kontrollen har aldrig set så ren en prøve

[caption id="attachment_2388" align="aligncenter" width="620"] R 500 Pernille Kim[/caption] R 500 Pernille Kim har siden 10. juni fisket efter sper
06 Sep 2015

[caption id="attachment_2388" align="aligncenter" width="620"]R500 Pernille Kim (marts 2011) R 500 Pernille Kim[/caption]

R 500 Pernille Kim har siden 10. juni fisket efter sperling.

- Juni var rigtig god. Vi fangede godt 1.000 tons, og det var et meget rent fiskeri. Kontrollen fortale os, at det var første gang de havde oplevet en prøve, der var så ren med 100 procent sperling. Der var heller ikke så meget som en rejeskal i, og det har vi heller aldrig oplevet før, siger Jens Thorbek, der er skipper på R 500 Pernille Kim. I juli blev der holdt ferie, og efter sommerferien er fiskeriet efter sperling blevet fortsat.

- Siden ferien har det været lidt op ad bakke, hvor der kun har været et meget lille bidrag til søens folk, konstaterer Jens Thorbek. R 500 Pernille Kim har fisket på Østgrunden ved Shetlandsøerne og på Fladen.

- Den sidste rejse blev der fisket på Fladen. Der fandt vi lidt sperling til sidst, efter vi havde været rundt i alle kroge. På fem dage fik vi 400 tons. Vi ville gerne have fisket et par dage mere, men så meldte de blæsevejr. Vi valgte derfor, at sejle hjem for at få fangsten tippet af. Det er bedre end at ligge stille i to døgn og så fiske en dag. Så får vi lidt mere for fisken. Vi er kvalitetsfiskere og ikke kvantumsfiskere, understreger Jens Thorbek. I øjeblikket ligger basisprisen på omkring 1,70 kroner kiloet, og med et tillæg for kvalitet nærmer prisen sig 1,80 kroner kiloet.

Fiskeriet på Fladen efter sperling foregår i døgndrift.

- Fiskeriet var bedst om dagen og knap så godt om natten. Det var godt nok fuldmåne, og det er ikke så godt, når der fiskes efter sperling. Vi har 2, 5 slæb i døgnet af en otte til otte en halv times varighed, siger Jens Thorbek, der lander sine sperling hos TripleNine i Thyborøn. Selvom det har været lidt trægt efter ferien, så ser Jens Thorbek optimistisk på fiskeriet i den kommende tid.

- Det ser lysere ud end for 14 dage siden. Om tre til fire uger, tror jeg, at vi har et rigtig fornuftigt brugbart fiskeri, siger han.

 

Flere Nyheder