Kulmulen er blevet en populær spise

Rødspætte og torsk kender danskerne og deres sikre valg, når der skal vildtfanget fisk på tallerkenen. Men efterhånden sætter danskerne, som sydeuropæ
17 jun 2017

Rødspætte og torsk kender danskerne og deres sikre valg, når der skal vildtfanget fisk på tallerkenen. Men efterhånden sætter danskerne, som sydeuropæerne har gjort det længe, mere og mere pris på den velsmagende kulmule.

Tidligere var det også et absolut særsyn at se kulmule på restauranternes menukort. Sådan er det ikke mere, og også Fiskebranchen, som sætter fokus på dansk fanget fisk, har fremhævet kulmulen som en fortrinlig spisefisk.

Den popularitet, som kulmulen har fået, kan da også aflæses direkte i de statistikkerne over fiskernes fangst af kulmule. Den fylder mere i regnskabet.

Tal som Fiskeri Tidende har trukket ud af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens landingsregister viser, at de danske fiskere i årets første fem måneder har landet 40 procent større mængder kulmule end i samme tidsrum sidste år.

I år er der landet 779 tons mod 557 tons sidste år.  Selvom fiskerne har landet en del flere kulmuler, så kan de glæde sig over, at det ikke er gået ud over prisen. I de første fem måneder sidste år kunne fiskerne hive en gennemsnitlige kilopris hjem på 16,90 kroner. I år kan de med opadgående mundvige kigge på afregninger, der i gennemsnit har givet 20,94 kroner kiloet. Det er en stigning på 24 procent.

Flere kulmuler til højere priser har naturligvis givet fiskerne et større flow gennem tegnebogen i år end sidste år. I år lyder bruttoomsætningen for kulmule efter fem måneder på 16,3 mio. kroner. Det er en stigning på hele 73 procent sammenlignet med sidste år, hvor omsætningen lød på 9,4 mio. kroner.

 

Flere Nyheder