Kulturbanker må ikke stå i vejen for fiskeri

Det er vigtigt, at det fiskeri, der foregår efter muslinger i Limfjorden, ikke bliver berørt, hvis det tillades at lave kulturbanker af muslinger og ø
27 nov 2017

Det er vigtigt, at det fiskeri, der foregår efter muslinger i Limfjorden, ikke bliver berørt, hvis det tillades at lave kulturbanker af muslinger og østers i Limfjorden, lyder det fra Danmarks Fiskeriforening i et høringsbrev til Udenrigsministeriet.

Der er tale om en bekendtgørelse, der skal gøre det muligt at etablere kulturbankeproduktion af muslinger og østers i Limfjorden.

Det er selvfølgelig afgørende at bekendtgørelsen ikke formuleres på en sådan måde, at de aktiviteter der allerede foregår på dansk fisketerritorium hindres”, lyder det i høringssvaret.

I Limfjorden finder der et større omplantningsfiskeri sted hvert år der vil blive kraftig berørt, hvis bekendtgørelsen også gælder for denne aktivitet. Dels bruger fartøjet Limfjorden et betydeligt areal til at omplante muslingerne på og dels kan der være tale om flere end 2 områder i brug på samme tid. En begrænsning på areal og områder, bør derfor ikke gælde den generelle omplantning der finder sted med fartøjet Limfjorden gennem året, og udlægning af yderligere kulturbanker skal tage hensyn til de områder der allerede anvendes til omplantning.

Forud for etableringen af en kulturbanke opfordrer DFPO også til, at det undersøges om der er yngel på havbunden. Det bør nemlig være et krav, at man ikke etablerer en kulturbanke sådanne steder.

Danmarks Fiskeriforening nævner også, at bekendtgørelsen bør indeholde en grænse for hvor mange kulturbanker der kan etableres i Limfjorden.

Skrevet af René Dandanell

Flere Nyheder