Kun lidt håb om forhøjelse af tungekvoten

Der er ikke det store håb om at få en forhøjelse af tungekvoten i Skagerrak og Kattegat her og nu. Det er meldingen fra NaturErhvervstyrelsen, der ell
28 mar 2015

Der er ikke det store håb om at få en forhøjelse af tungekvoten i Skagerrak og Kattegat her og nu. Det er meldingen fra NaturErhvervstyrelsen, der ellers har kæmpet hårdt for at en forhøjelse igennem her i foråret, efter at Ministerrådet endte med at reducere kvoten fra 2014 til 2015 med ikke mindre end 42 procent.

Håbet var hængt op på tvivl om effektiviteten i SELTRA-trawlets effektivitet i tungefiskeriet, men det er blevet afvist af EU-Kommissionen. Nu er håber man i NaturErhvervstyrelsen, at man kan finde "nye oplysninger", der kan genåbne sagen hos EU-Kommissionen.

Chefkonsulent i NaturErhvervstyrelsen, Bent Pallisgaard, siger til Fiskeri Tidende, at arbejdsgruppen for tunger i ICES snart har møde, og han mener, at man kan have en forventning om, at det er herfra, der kan komme ”nye oplysninger”, der måske kan løfte arbejdet med en forhøjelse af tungekvoten.

- En af mulighederne er tilsyneladende, at man fremadrettet vil lægge mere vægt på nogle surveys, som man har lavet. Og hvis man gør det, og de viser noget positivt, så kan det være, at det kan være grundlaget for en forhøjelse i år, siger Bent Pallisgaard.

Derudover nævner han også muligheden for enten at lave konkrete forsøg med SELTRA-trawl for at dokumentere dette redskabs effekt på tunger i Skagerrak og Kattegat – eller alternativt at lave forsøgene i Nordsøen.

- Så status er lidt, at man afventer det møde i arbejdsgruppen i ICES i april, og hvad der kommer ud af det, slutter Bent Pallisgaard.

 

Flere Nyheder