Kun tredje tur i år

[caption id="attachment_15226" align="aligncenter" width="620"] R 50 Nordvind[/caption] R 50 Nordvind ligger nordvest for Rønne og fisker torsdag f
28 jan 2017

[caption id="attachment_15226" align="aligncenter" width="620"] R 50 Nordvind[/caption]

R 50 Nordvind ligger nordvest for Rønne og fisker torsdag formiddag, da Fiskeri Tidende ringer til fartøjet for at høre, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi sejlede ud her til morgen omkring halv syv, og lige nu er vi i gang med det første slæb. Vi fisker hovedsageligt efter torsk og blandet fladfisk, men vi vil helst have torsk, selv om det for det meste er de små størrelser, vi får med. Og priserne på de små torsk er lidt sløje her på Bornholm, fortæller Enok Andersen, som hjælper til, mens skippers faste makker er sygemeldt.

På grund af den faste makkers fravær, har R 50 Nordvind ikke været på havet mange dage i år.

- Det er kun tredje tur for fartøjet i år. Nu har jeg kendt skipper Kenn Aage Schou i mange år, så han ringede og spurgte, om jeg kunne hjælpe til. Jeg været fisker det meste af mit liv indtil for tre år siden. Så da det passede ind i mit program, hjælper jeg selvfølgelig, siger Enok Andersen.

Tirsdag og onsdag, som var fartøjets første dage på havet i år, har ikke helt givet det ønskede udbytte.

- Tirsdag landede vi 650 kilo torsk, 750 kilo skrubber og 75 kilo rødspætter, mens vi onsdag landede 500 kilo torsk, 800 kilo skrubber og 50 kilo rødspætter. Så det har været lidt sløjt. Men når man ikke har været ude i et stykke tid, skal man lige spore sig ind på, hvor fisken er. Altså, vi har jo fanget fisk, de måtte bare godt være lidt større siger Enok Andersen og fortæller, at fisken altid bliver landet i Rønne.

Fra den første februar lukker torskefiskeriet i den vestlige Østersø, og så må fartøjet øst om Bornholm for at fiske.

- Ja det lukker snart, og så skal vi i den østlige Østersø for at fiske torsk. Vi hører fra kollegaerne, at der også der er små torsk – 5’er størrelser for det meste, siger Enok Andersen.

Flere Nyheder