Kutlinge-projekt får ikke støtte

Der var ingen penge til et større projekt om sortmundede kutling i denne omgang, da der blev taget beslutning om, hvilke ansøgninger, der skulle have
06 jul 2015

Der var ingen penge til et større projekt om sortmundede kutling i denne omgang, da der blev taget beslutning om, hvilke ansøgninger, der skulle have støtte fra den såkaldt GUDP-ordning. Men forskeren bag projektet håber, der er mere held i en ny ansøgningsrunde i efteråret.

- GUDP anerkender problemerne som sortmundet kutling skaber for kystfiskeriet, og det ligger derfor i kortene at vi bør søge igen til september, så det gør vi, siger projektleder Jane Behrens, DTU Aqua.

Den sortmundede kutling skaber stadig større problemer for ikke mindst de kystnære fiskerier, og derfor vil man fiskerside enten af med fisken eller kunne bruge den noget – altså fange den og afsætte den. Det er det sidstnævnte, der er formålet med projektet.

Planen var at kokke fra en Michelin-restaurant skulle kreere retter med den sortmundede kutling og dens rogn for at skabe afsætning, samt undersøge om der var mulighed for at kreere en nordisk fiskesauce af de mindre fisk. Nordiske specialiteter er eftertragtede i Asien.

- Kan vi finde et marked for den? Og kan vi vende folks indstilling til fisken? Det er vi nødt til, fortæller Jane Behrens.

Parterne bag projektet er DTU Aqua, Fødevareinstituttet, Gemba Seafood, Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje, fisker Cextin Jørgensen og en Københavnsk Michelin-restaurant.

Flere Nyheder