Kutter forlist i Skagerrak

[caption id="attachment_5088" align="alignright" width="133"] To mand blev i morges bjærget af en redningshelikopter efte deres kutter RI 192 Lis Katr
22 mar 2017

[]

To personer blev tidligt onsdag morgen reddet fra en redningsflåde nord for Skagen, efter deres kutter RI 192 Lis Katrine sank på ca. 80 meter vand i Skagerrak.
- Vi fik en redningshelikopter ud til stedet sammen med nogle andre enheder. Redningshelikopteren tog de nødstedte om bord og fløj dem ind til land, fortæller vagtholdslederen fra Forsvarets Operationscenter til Ritzau. De to personer er ikke kommet til skade og har det ifølge vagtholdslederen fint omstændighederne taget i betragtning. Personerne var sejlet ud med RI 192 Lis Katrine, der på ganske kort tid havde taget vand ind og var sunket.
- De to personer om bord nåede at få deres overlevelsesdragt på og komme i redningsflåden, siger vagtholdslederen.
Det var omkring klokken 04.30, at Forsvarets Operationscenter fik en melding om de to nødstedte. Det var en færge, der havde spottet redningsflåden i vandet. De to nødstedte personer havde nået at få et nødblus med sig, og det var det, som først fangede færgens opmærksomhed.
- De observerer allerførst et nødblus, og så ser de umiddelbart efter, at der ligger en redningsflåde i vandet, siger vagtholdslederen.

Vraget af den godt 15 meter lange trækutter ligger nu på ca. 80 meter vand i Skagerrak.

 

Flere Nyheder