Kystfiskerfartøj er bestilt til fisker i Hirtshals

[caption id="attachment_13937" align="aligncenter" width="620"] HG 236 Milton kommer til Hirtshals i januar 2017. Om farven lige netop bliver gul – so
04 jul 2016

[]

I juli 2017 ventes nybygningen HG 236 Milton at være klar til fiskeri. Det er fiskeskipper Jan Woller, der har bestilt, og han skal efter planen den 20. januar 2017 modtage skroget til den 16,99 meter lange fiskefartøj, der i løbet af få uger påbegyndes i Polen. Det er Vestværftet, der står for design og tegninger, mens det er lokale håndværkere med Hirtshals Yard i spidsen, der skal stå for apteringen i hjemhavnen Hirtshals.

 

I 2015 solgte Jan Woller fartøjet HG 236 Milton til en svensk fisker. Fartøjet fisker således videre og lander iøvrigt industrifisken til FF Skagen. Men nu - efter lidt betænkningstid og diverse overvejelser - er Jan og Berti Woller igen klar til at drive fiskeri med eget skib. Tegningerne er således på plads, og det 16,99 meter lange fartøj bliver 5,88 meter bredt.

Jan Woller vil gerne have et fiskefartøj, der både kan bruges til konsumfiskeri med trawl, og som kan pilke efter mørksej, hvilket han tidligere gjorde med den gamle HG 236, og så skal der være mulighed for at deltage i rationsfiskeri efter industrifisk.

- Men der er tale om et kystfiskerfartøj, der skal fange MSC-certificeret fisk og med mulighed for bæredygtigt pilkefiskeri, konstaterer Jan Woller.

Selvom der er tale om et kystfiskerfartøj, så bliver det dog udrustet således, at det ikke kun kan sejle i fartsområde A ud til 25 mil fra kysten. For det skal være fleksiblet og med mulighed for at sejle længere væk, hvis det kræves.

Lokalt projekt

Jan Woller har bestilt skroget hos Vestværftet til levering 20. januar 2017 i Hirtshals. Når det sker tager Hirtshals Yard over som hovedentreprenør, og de får hjælp af lokale håndværkere. Blandt andet skal Vestkajens Maskinværksted levere en ni-tons spilpakke til de tre trawltromler. To på hækken og én på siden.

Det er også et lokalt firma, Vendsyssel Wood Work, der skal levere alt tømrer- og snedkerarbejdet på båden. De er ikke særlig kendt lokalt – ihvertfald ikke for deres arbejde på skibe, men faktisk rejser firmaet verden rundt for at lave blandt andet krydstogtsskibe, og de er også med på flere nybygninger af fiskefartøjer i Danmark, blandt andet på Vestværftet og Bredgaard Bådeværft.

I det hele taget er Jan Woller lidt spændt på, hvad det samlede Hirtshals-projekt kan føre med sig. For målet er også – som lokal – at få øjnene åbnet op hos andre fiskere i Danmark, at sådanne opgaver godt kan løftes i Hirtshals.

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder