Kyststater skal forhandle om næste års makrelkvote

I dag går forhandlingerne mellem de såkaldte kyststater i gang i Irland omkring næste års kvote for makrelfiskeriet. Der er tale om en aftale, der omh
18 okt 2016

I dag går forhandlingerne mellem de såkaldte kyststater i gang i Irland omkring næste års kvote for makrelfiskeriet. Der er tale om en aftale, der omhandler fisk for op imod 8-10 mia. danske kroner, der skal forhandles på plads.

Makrellen har gennem flere år været en art, hvor det har været overordentligt vanskeligt at blive enige om en kvotefordeling. Der er dog indgået en aftale mellem Norge, EU og Færøerne for fiskeriet i perioden fra 2014 til 2018, men den norske forhandler Ann Kristin Westberg ser dog store udfordringer i at opnå enighed med de to nye makrelnationer, Island og Grønland, plus Rusland.

Ifølge FiskeribladetFiskaren er hun således uden tro på, at der kan opnåes enighed om en aftale. Således har Grønland eksempelvis ikke lagt deres ønsker til aftalen frem.

Selvom ICES i deres rådgivning har lagt op til en stigning i den samlede kvote for 2017 på 42 procent sammenlignet med 2016, så er der reeelt ikke grundlag for en stigning. For den manglende aftale mellem alle kyststaterne betyder, at der i 2016 – i forhold til ICES rådgivning – er tale om et overfiskeri på 51 procent i indeværende år, skriver FiskeribladetFiskaren.

Forhandleringer foregår fra tirsdag til torsdag i denne uge i den irske by, Clonakilty.

Flere Nyheder