Kyststatsforhandlingerne endte uden resultat - igen

[caption id="attachment_6270" align="aligncenter" width="411"] Kyststaterne og EU kunne ikke blive enige, om fordelingen af sild og blåhvilling i førs
19 Oct 2015

[caption id="attachment_6270" align="aligncenter" width="411"]a sild Kyststaterne og EU kunne ikke blive enige, om fordelingen af sild og blåhvilling i første forhandlingsrunde[/caption]

I sidste uge var de såkaldte kyststater og EU samlet i London til første runde af forhandlingerne om atlantoskandisk sild og blåhvilling. Traditionen tro - fristes man til at sige - lykkedes det ikke parterne at blive enige.

- Hverken fordeling, TAC eller adgang er på plads, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, der fulgte forhandlingerne på tæt hold i London. Det betyder, at parterne skal en tur til Island den 2. til 5. november for at fortsætte forhandlingerne. På forhånd ser det ud til at blive en svær øvelse at blive enige allerede på forhandlingsmødet på Island. Både Færøerne og Norge har ikke lagt skjul på, at de vil have en større bid af kagen. Samtidig har de involverede medlemslande i EU meldt ud, at de ønsker en større andel af blåhvillingkvoten. Tidligere har EU afgivet kvoteandele, men det håber, Esben Sverdrup-Jensen ikke sker denne gang.

- Man har sagt fra EU's side, at man vil have en større andel af blåhvilling. Denne gang håber jeg, at man sætter handling bag ordene, siger Esben Sverdrup-Jensen, der også opfordrer EU til at holde fast i principperne for fordelingsnøglen for sild, som blev fastlagt i 2007, idet der ikke er noget i biologien, der tilsiger en ændring.

 

Flere Nyheder