Kystvakten har åbent skib i Hirtshals

[caption id="attachment_5369" align="alignright" width="320"] For to år siden var KV Bergen på besøg i Hanstholm - nu kommer Kystvakten til Hirtshals.
13 sep 2016

[caption id="attachment_5369" align="alignright" width="320"]For t år For to år siden var KV Bergen på besøg i Hanstholm - nu kommer Kystvakten til Hirtshals.[/caption]

Det er vel normalt sådan, at det er Kystvakten, der border de danske fiskefartøjer i norsk farvand. Men nu er der mulighed for, at danske fiskere kan ”borde” et af Kystvaktens fartøjer, når det gæster Hirtshals Havn mandag i næste uge.

Danmarks Fiskeriforening PO har sammen med de nordjyske fiskeriforeninger taget initiativ til, at Kystvakten lægger til kaj, så fiskere og andre interesserede kan komme om bord for at se, hvordan fartøjet er udstyret og fungerer. Og ikke mindst bliver der mulighed for at komme i dialog med Kystvakten.

- Danmarks Fiskeriforening PO har gennem de senere år gjort en stor indsats for at fastholde en positiv og åben dialog med de norske fiskerimyndigheder – herunder Kystvakten. Det sikrer, at vi i det daglige har professionelt samarbejde mellem fiskere og kontrol i norsk område, siger politisk konsulent i DFPO, Kenn Skau Fischer.

For to år siden var Kystvakten på et lignende besøg i Danmark. Dengang var det Hanstholm Havn, der fik Kystvakten til kaj, og besøget for to år siden var en stor succes – både for de danske fiskere og for den norske kystvagt.

- Og så er det jo værd at huske på, at det er fuldkommen risikofrit at være med for fiskerne, siger Kenn Skau Fischer.

[toggle title="TILMELDING" state="open" ]Det er nødvendigt med forhåndstilmelding til arrangementet, der finder sted fra klokken 10 og varer frem til omkring klokken 14.

Tilmelding skal ske med mail til vs@dkfisk.dk senest den 15. september. Det er også muligt at gøre det telefonisk på 33366036.[/toggle]

 

Flere Nyheder