L 157 Arkona: Fiskeriet blev bedre efter påske

Skipper Finn Møller lyder som en tilfreds fisker, da Fiskeri Tidende fanger ham over telefonen. - Vi fisker hesterejer hele året rundt, og det er d
22 apr 2015

Skipper Finn Møller lyder som en tilfreds fisker, da Fiskeri Tidende fanger ham over telefonen.

- Vi fisker hesterejer hele året rundt, og det er da blevet betydeligt bedre efter påske. Men sådan plejer det nu at være. Januar er god, så kommer februar og marts, som er døde måneder på grund af vandtemperaturerne. Så fiskeriet er blevet godt, men det er priserne ikke. De ligger desværre langt under, hvad vi fik sidste år. Men det kan vi ikke ændre på – vi kan bare fiske og håbe på bedre priser, fortæller Finn Møller til Fiskeri Tidende.

I øjeblikket er det bedst at fiske efter hesterejer om dagen.

- Det er bedst at fiske om dagen i lidt beskidt vand, som nu. Hvis vandet er helt klart, kan det ikke lade sig gøre. Vi har lige hevet et par hundrede kilo op på 3 timer, men det kan hurtigt vende igen. Fiskeriet går lidt op og ned, det er helt normalt, siger Finn Møller.

De seneste dage har L 157 Arkona skiftet mellem at fiske nord for Horns Rev og syd for. Derfor er det også forskelligt, hvor de lander fisken.

- Vi sejlede ud i forgårs, og lige nu ligger vi syd for Horns Rev, så når vi skal ind og losse i morgen, bliver det nok i Esbjerg, hvor vi normalt losser i Hvide Sande. Prisen er den samme, uanset hvor vi lander, så vi sejler ind, hvor det er tættest på, siger Finn Møller.

Der er som bekendt ingen kvoter på hesterejer, men Finn Møller påpeger, at de fiskere, der har licens til fiskeriet, selv er gode til at regulere fiskeriet.

- I juni, juli og august – og nogle gange i september - har vi weekend stop for fiskeriet. Rejerne skal også have en pause, og vi vil selvfølgelig gerne kunne fiske til efteråret og næste år for den sags skyld, siger Finn Møller.

Flere Nyheder