L 229 Lykke Hametner ramt af flydedok

[caption id="attachment_10283" align="alignright" width="573"] Det var denne flydedok, der i søndags rev sig løs i Thyborøn Havn og ramte L 229 Lykke
08 jul 2015

[caption id="attachment_10283" align="alignright" width="573"]flydedok Det var denne flydedok, der i søndags rev sig løs i Thyborøn Havn og ramte L 229 Lykke Hametner. Her ses den i Gøteborg lige inden afrejsen til Thyborøn[/caption]

Forrige weekend kom en ny kæmpe flydedok til Thyborøn Havn. Det var dog ikke længe den enorme flydedok blev liggende på sin midlertidige plads i havnen. Søndag rev den sig løs fra sine fortøjninger og ramte trawleren L 229 Lykke Hametner. Det kunne være gået rigtig galt, men heldigvis var skaderne begrænsede.
- Der er skåret et hul i siden, som var det en sadin-dåse. Men det kunne være gået meget værre. Det var billigt sluppet, siger skipper John-Anker Larsen til TV MIDTVEST. Han regner med, at skaderne kan udbedres i løbet af en uges tid. Det var en frisk vind  søndag, som fik flydedokkens fortøjninger til at bukke under for presset.
- Vindpresset var for stort, og så kunne enderne ikke holde. Og når en begynder at springe, så springer de alle sammen, siger Tage Hansen, der er formand for selskabet Thyborøn Ophalerbedding, som netop har købt dokken i Sverige. Med udsigten til mere og kraftigere blæsevejr i de nærmeste dage har Thyborøn Ophalerbedding nu sikret flydedokken bedre for at undgå en gentagelse. Det er meningen, at dokken skal flyttes til en ny placering til foråret, når havnen i Thyborøn er blevet udvidet med større vanddybde.

 

Flere Nyheder