L 415 Der er masser af tobis derude

[caption id="attachment_13203" align="aligncenter" width="1000"] L415 Stormy[/caption]   Tobisfiskerne skulle have været i gang med det ind
24 apr 2016

[caption id="attachment_13203" align="aligncenter" width="1000"]L-415-Stormy L415 Stormy[/caption]

 

Tobisfiskerne skulle have været i gang med det indbringende og meget vigtige fiskeri efter tobis, men for øjeblikket er det kun 18 fartøjer, der deltager i realtidsmoniteringsfiskeri med en begrænset licenskvote. Det er også en slukøret skipper, som Fiskeri Tidende får fat i til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi er med i moniteringsfiskeriet, hvor vi har haft et træk, hvor vi fik 150 tons med op. Vores forsøgskvote på 650 tons fiskede vi på to dage. Og meldingerne fra kollegaer tyder på, at der er tobis på alle fangstpladser – ikke bare her på Lisborg revle, hvor vi har fisket. Så det er ikke til at forstå, at de siger, der ikke er tobis, siger Finn Christensen, som ikke ved, hvad han og mandskabet nu skal lave.

- Ja vi er jo allerede færdige med tobis-sæsonen, som det ser ud nu. Hvad vi skal lave nu? Vi skal vel lave ingenting. Så vi sejler hjem her tirsdag aften og så kan vi ellers holde tidlig sommerferie. Vi har lidt kvote i område 3, men det er for tidligt at gå efter dem endnu, siger Finn Christensen, som ikke føler, at fiskernes argumenter bliver hørt af biologerne.

- Når vi kommer med data, som støtter vores argumenter, så ændrer de bare på det. De er meget større end os, så det er svært at komme igennem med noget. Jeg tror ikke, de tager vores data med i overvejelserne. Men med de mængder, vi fanger i moniteringsfiskeriet, skulle man ellers tro, at det får nogle alarmklokker til at ringe hos biologerne. Ja de skulle nu gerne have ringet i mange år efterhånden, for vores oplevelse er jo, at der er masser af tobis derude. Men de er sgu så røde derinde. De ser hellere en død fisker, end en død fisk, siger Finn Christensen.

 

Flere Nyheder