L 426 Anders Nees er solgt til Skotland

[caption id="attachment_12408" align="aligncenter" width="620"] Nummeret på L426 Anders Nees er pillet af, og fartøjet har nu fået skotske ejere. I lø
14 jan 2016

[caption id="attachment_12408" align="aligncenter" width="620"]IMG_1152 Nummeret på L426 Anders Nees er pillet af, og fartøjet har nu fået skotske ejere. I løbet af kort tid sejler den til Peterhead til en fremtid i Skotland. Foto: René Dandanell.[/caption]

Lidt over tre år blev det til, inden fiskeskipper Tonny Nees i Thyborøn solgte L426 Anders Nees.

- Jeg har solgt skibet til Skotland, siger Tonny Nees.

Det godt 3,5 år gamle fiskefartøj er nu i Hvide Sande, hvor det er i gang med en at blive gjort klar til de nye ejere, der har overtaget fartøjet. Fartøjet skal indflages til Skotland, og det skal erstatte PD 35 Tranqulity, der udbrændte i havnen i Peterhead i november måned.

Dermed må fiskeskipper Tonny Nees nu se sig om efter et nyt fartøj.

- Vi har fået tegninger fra Vestværftet på én ny, forklarer Tonny Nees.

Vestværftet i Hvide Sande har dog ikke lige kapacitet til at bygge endnu et skib til Tonny Nees. Han vil nemlig gerne have et nyt skib til februar eller marts 2017, og derfor skal han have fundet et andet sted, hvor en eventuel nybygning kan apteres. Vestværftet er dog klar til at levere et skrog til en nybygning på omkring 27.5 meter.

Det er anden gang inden for få år, at Tonny Nees sælger en nybygning. I 2008 bestilte han en nybygning på Vestværftet, der blev leveret i 2010. Halvandet år efter solgte han den igen, så de 3,5 år må anses for at være lang tid for Tonny Nees.

Problemet med denne type af indkøb er dog, at der er ventetid på det fartøj, der eventuelt skal nybygges.

- Ingen tør bestille før man er af med sin egen, og ingen vil vente halvandet år på den, man har købt, siger Tonny Nees.

Til gengæld har han solgt fartøjet til en god pris, men omkostningen har været, at de får en periode uden fiskeri. Tankegangen er lidt som en ny bil, hvor det kan være en fornuftig forretning at sælge bilen efter 3-4 år, hvor den stadig har lidt værdi.

Flere Nyheder