Lader hesterejerne ligge et stykke tid

Bomtrawleren RI 323 Kirsten Marie ligger vest-nordvest for Hvide Sande, da Fiskeri Tidende fanger skipper Carsten Jensen til en snak om, hvordan det g
19 sep 2016

Bomtrawleren RI 323 Kirsten Marie ligger vest-nordvest for Hvide Sande, da Fiskeri Tidende fanger skipper Carsten Jensen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi fisker ikke hesterejer i øjeblikket. Det er simpelthen for sløjt, så vi er gået over i rødspætter, indtil det bliver bedre med rejerne igen. Det var ellers godt med rejerne indtil juli måned, men så tog mængderne et dyk. Det har vi nu set før, så det er der ikke så meget i. Og i stedet for at ligge stille, har vi nu rigget om til rødspætter, siger Carsten Jensen til Fiskeri Tidende.

Priserne på rødspætter er rimelige for øjeblikket – ifølge Carsten Jensen.

- Nu har vi ikke kvoter på rødspætter, så vi må ud og leje dem. Og de er da heldigvis til at komme til. Afregningspriserne har da også været ringere førhen, så det er da fint nok, siger Carsten Jensen, som sammen med den faste makker driver dagfiskeri.

- Vi sejler ud om morgenen og ind igen om aftenen.

Selv om fiskeriet efter rødspætter går så nogenlunde, holder skipper også øje med, hvordan det går med hesterejerne.

- Nu har vi fisket rødspætter en lille måned, men det skal kun være midlertidigt. Vi ser hele tiden fremadrettet, hvordan det går med rejerne, og så kan vi rigge om hurtigt, hvis det viser sig, at mængderne kommer igen. Det tager vel en dags tid at rigge om, så det er hurtigt klaret, siger Carsten Jensen.

RI 323 Kirsten Marie er hjemhørende i Hvide Sande, og det er også her, de lander langt det meste af deres fisk.

- Rødspætterne lander vi i Hvide Sande. Og når vi fisker hesterejer, lander vi for det meste også hjemme. Det hænder da, at vi lander i Esbjerg eller på Rømø, men det er mere, hvis vi har sydover for at fiske hesterejer, siger Carsten Jensen.

Flere Nyheder