Læsø Fiskeindustri laver flot resultat

  [caption id="attachment_14356" align="aligncenter" width="620"] Fler jomfruhummere gav stor fremgang til Læsø Fiskeindustri Foto: Ole Iverse
02 maj 2017

 

[]

Store landinger af jomfruhummere og et forbedret resultat i selskabets skotske datterselskab gav Læsø Fiskeindustri et rekordresultat sidste år.

Læsø Fiskeindustri modtog sidste år 55 procent af alle landede jomfruhummere i Danmark.

På koncernniveau modtog selskabet samlet 1169 tons jomfruhummere, hvilket svarer til en stigning på 45,6 pct. sammenlignet med 2015. Den store stigning i mængderne skubbede både omsætning og resultat gevaldigt i vejret sidste år.

Omsætningen steg fra 407,3 mio. kr. i 2015 til 449,3 mio. kr. i 2016. Samtidig steg resultatet fra 3,5 mio. kr. forrige år til 10,4 mio. kr. sidste år.

- Alt i alt var der på afgørende områder "medvind" til virksomheden i 2016, og ledelsen anser resultatet, som er det klart bedste resultat i selskabets historie, som meget tilfredsstillende, lyder det i selskabets ledelsesberetning.

Datterselskab vender udviklingen
I ledelsesberetningen fremgår det også, at en stor del af resultatforbedringerne skyldes et forbedret resultat i koncernens datterselskab i Skotland.

- I 2016 er realiseret et positivt resultat før skat på 1,5 mio. kr. mod et negativt resultat før skat i 2015 på 5,5 mio. kr. Ledelsen anser, under de givne omstændigheder, resultatet i datterselskabet som tilfredsstillende, står der i beretningen.

Frost afsatte godt
I Danmark var afsætningen usædvanlig god for frosne jomfruhummere, mens det haltede lidt med de ferske af slagsen.

- Afsætningen af frosne jomfruhummere i moderselskabet i Danmark var i 2016 væsentligt over niveauet fra 2015 og på et særdeles tilfredsstillende niveau, lyder set fra selskabet.

2016 var samlet set et historisk godt hummerår, og det resulterede i, at Læsø Fiskeindustri modtog 807 tons flere hummere alene i Danmark end i 2015.

Mistet pusten
Det historisk gode resultat får dog ikke ledelsen til at tro på, at træerne vokser ind i himlen. Tværtimod. I regnskabet har ledelsen sænket forventningerne til i år. Det er selskabets vigtige markeder i Sydeuropa – især Italien - har mistet pusten. Desuden forventer man en kursstigning på det britiske pund, som vil kunne påvirke indtjeningen negativt i det skotske selskab.

- Markederne i Sydeuropa har været meget stille i 1. kvartal 2017, og en faldende afsætning er sket til priser væsentligt under niveauet for 2016, skriver selskabet.

Flere Nyheder