Læsø-formand håber borgmesterskifte vil hjælpe på landsplan

[caption id="attachment_17247" align="aligncenter" width="620"] Klokken var pudset og sat frem til dagens generalforsamling i Læsø Fiskeriforening. Fo
25 mar 2018

[]

Det har været et godt fiskeri af jomfruhummer, som er en stor del af fiskeriet på Læsø,. Desværre har prisen været lav, og det ser ud til at fortsætte i 2018, lød det fra Brian Valentin, formand for Læsø Fiskeriforening, da han i dag holdt bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen.

Brian Valentin opforderede til, at der blev nedsat et hummerudvalg, som kunne træde ind når priserne kommer helt i bind.

- Der er vist ikke mange, der kan holde til at fange hummer til 35 kr., sade Brian Valentin.

Selvom det har set skidt ud med priserne, så er der dog også optimisme at spore i fiskeriet. Flere er gang med større ombygningerpg et enkelt fartøj er byttet ud med en større.

Brina Valentin kom også ind på det lokale. Siden sidste generalforsamling har der været kommunalvalg, og her blev en venstre-borgmester udskiftet med en ny fra Dansk Folkeparti.

- Enkelte partier har da gjort alt for at tilsidesætte enkelte fiskerier, så vi håber det kan gavne os, at vi på Læsø har fået en DF borgmester der har kendskab til fiskeriet, og det kan værre han kan forklare visse personer hvordan virkeligheden hænger sammen, og fordi man ikke lige hiver båden op på stranden er det ikke ensbetydende med at vi nogle slemme nogle, der enten ødelægger alt på vores vej, eller er kvotekonger der køber alt op og lukker alle små havne, desværre er det det billede folk uden forstand på fiskeriet tror på sagde Brian Valentin i beretningen.

Medlemmerne af Læsø Fiskeriforening fiskede i 2017 for 26.219.921 kr., og i alt blev der landet for 41 mio. kr. på Læsø.

 

 

 

Flere Nyheder