Laks skal til Esbjerg ad søvejen

På havnen i Esbjerg håber man på, at en dialog med den norske lakseopdræt kan føre til, at transporten af opdrættede laks fra Norge til EU i fremtiden
27 okt 2015

På havnen i Esbjerg håber man på, at en dialog med den norske lakseopdræt kan føre til, at transporten af opdrættede laks fra Norge til EU i fremtiden kan ske ad søvejen – og at det bliver med Esbjerg Havn som destination.

Ifølge JyskeVestkysten så er omdrejningspunktet, at man ved at transportere de mange opdrætslaks til EU via søvejen vil kunne belaste vejene fra Norge og ned gennem det nordligste Danmark langt mindre end det er tilfældet i dag.

- Det er korrekt, at Blue Water i samarbejde med Esbjerg Havn er i dialog med en alliance bestående af norske kysthavne om at skaffe mere fersk fisk fra landtransport over på søvejen, siger Carsten Steffensen, direktør, Blue Water Shipping, til JyskeVestkysten.

JyskeVestkysten fortæller, at trailere med laks skal sejles fra Rørvik og Hotra i Norge til Esbjerg Havn. Her tager Blue Water Shipping over og bringer laksen videre til kunderne over hele EU.

Foreløbig er der dog kun forhandlinger og sonderinger. Tidligst om et halvt år vil man kunne gå fra forhandlingsbordet til at gøre noget konkret ved tankerne.

Flere Nyheder