Laks skal være nemt

En ny undersøgelse fra Norges Sjømatråd viser, at forbrugerne har størst fokus på, om laks er nemt at tilberede, når de skal vurdere på, hvad der får
19 Jun 2015

En ny undersøgelse fra Norges Sjømatråd viser, at forbrugerne har størst fokus på, om laks er nemt at tilberede, når de skal vurdere på, hvad der får dem til at købe – eller ikke at købe – laks. Tidligere har det været andre elementer, der har været større fokus på hos forbrugerne, når de beslutter sig for, om de vil købe og spise laks.

- Når vi sammenligner folks holdninger med, hvad de faktisk spiser af mad, kan vi se, at laksekonsumenterne globalt set fra sidste år til i år vurderer faktorer som sundhed, miljø og nydelse som mindre vigtige for, hvor ofte de vælger at spise laks, forklarer Terje E. Martinussen, der er administrerende direktør i Norsk Sjømatråd.

Det får Norsk Sjømatråd til at konkludere, at man fremadrettet skal have større fokus på at gøre laks til et ”bekvemmelighedsprodukt” – at det altså skal være nemt at tilberede laks – for at fastholde og udvikle laks som et produkt på verdensmarkederne.

Flere Nyheder