Lakselus er dyre for de norske opdrættere

De mange norske lakseopdrættere har fortsat problemer med de såkaldte lakselus, og det ser ud til, at udgifterne til bekæmpelse af lakselus når nye hø
02 Dec 2015

De mange norske lakseopdrættere har fortsat problemer med de såkaldte lakselus, og det ser ud til, at udgifterne til bekæmpelse af lakselus når nye højder i 2015. Det forudser forskere fra NOFIMA, skriver Dagens Næringsliv i Norge.

- Omkostningerne til lakselus kan ende på mellem fire og fem milliarder kroner, siger Audun Iversen fra NOFIMA til avisen.

I 2014 var omkostningerne på omkring 3,2 milliarder norske kroner, men to af de større norske opdrættere, Marine Harvest og Salmar, melder allerede nu om udgifter på op imod én milliard norske kroner i de første tre kvartaler af 2015, og det får forskerne til at vurdere, at de samlede udgifter for i år lander mellem fire og fem milliarder norske kroner.

Forskerne peger på, at udgifter på fem milliarder norske kroner svarer til, at der for hver produceret og forarbejdede laks er udgifter til lakselus på fire kroner.

Flere Nyheder