Landbrugspakke øger kvælstofudledningen

Begejstringen for regeringens Landbrugs- og Fødevarepakke er til at overse hos Danmarks Sportsfiskerforbund. Sportsfiskerne har været særdeles kritisk
06 jan 2016

Begejstringen for regeringens Landbrugs- og Fødevarepakke er til at overse hos Danmarks Sportsfiskerforbund. Sportsfiskerne har været særdeles kritiske i forhold til mange elementer, der vedrører lempelser for landmændene, men de påpeger nu også, at vækstmulighederne for havbrug vil give store problemer for miljøet.

Den øgede produktion i akvakulturen til havs vil nemlig føre til øgede udledninger af kvælstof - og det er der ikke brug for mener sportsfiskerne.

- Det er ganske enkelt uforståeligt, at man vil tillade endnu større udledninger af kvælstof fra et erhverv, hvor man i forvejen har afsindigt store udfordringer, som man ikke har løst, siger Lars Brinch Thygesen, der er miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Læs også: Fiskeriet skal være en del af vækstpakken.

De allerede eksisterende og kommende havbrug får øget deres kvælstofudledning med 843 ton, og det vil resultere i en voldsom regning til rensning af vandet. En regning der i følge Danmarks Sportsfiskerforbund vil løbe op i 1,2 milliarder kroner, og den skal betales af borgerne i Danmark.

- Det er uanstændigt, at regeringen giver nogle få havbrugsejere lov til at forurene så meget på borgernes regning. Derudover er det også uacceptabelt, at man højt og flot blæser på miljøets tilstand. Vi skal ikke længere tilbage end sommeren 2014, hvor Naturstyrelsen slog fast, at der ikke var råderum til yderligere  kvælstofudledninger, siger Lars Brinch Thygesen til Fyns Amts Avis.

Flere Nyheder