Landingspligt kræver nyt kvotesystem i Sverige

[caption id="attachment_6020" align="aligncenter" width="620"] Indførelsen af landingspligten i svensk fiskeri harmonerer ikke med det nuværende svens
20 okt 2015

[caption id="attachment_6020" align="aligncenter" width="620"]
Færre fiskere i Sverige Indførelsen af landingspligten i svensk fiskeri harmonerer ikke med det nuværende svenske kvotesystem.[/caption]

Når landingspligten gradvist indføres for de svenske fiskere i Kattegat, Nordsøen og Skagerak fra 1. januar 2016, så harmonerer det meget dårligt med det nuværende kvotesystem i Sverige. Det konstaterer Havs- och Vattenmyndigheten i en pressemeddelelse, hvor de lægger op til, at systemet skal laves om.

- Vi ser flere svagheder med at kombinere landingspligten med det nuværende system med at fordele fiskerimulighederne eksempelvis med uge- og månedsrationer, siger Patrik Persson, Havs- och Vattenmyndigheten.

Derfor vil myndigherne i forening med fiskeriets organisationer i løbet af 2016 udarbejde en ny fordelingspolitik på kvoteområdet.

HaV vil derfor blandt andet kigge på, om individuelt tildelte fiskemuligheder er foreneligt med at overholde landingspligten.

HaV vil også se på problemet med de arter, hvor kvoten er lille, og den derfor kan være begrænsende for fiskeriet. Hvis en national kvote på en art slutter tidligt, så kan et redskab, der fanger den aktuelle art, blive forbudt resten af året.

- Et sådant stop vil dræbe store dele af de svenske fiskeri på Vestkysten. Et system skal udformes så et kollektivt stop for redskaber undgåes, siger Patrik Persson fra Havs- och Vattenmyndigheten i Sverige.

 

Flere Nyheder