Lasten er ikke fyldt op

[caption id="attachment_13323" align="aligncenter" width="620"] RI 457 Kirsten Fjord[/caption] Trawleren RI 457 Kirsten Fjord har stævnen rettet mo
01 maj 2016

[caption id="attachment_13323" align="aligncenter" width="620"]RI 457 RI 457 Kirsten Fjord[/caption]

Trawleren RI 457 Kirsten Fjord har stævnen rettet mod Hvide Sande, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og partsejer Holger Lodberg til en snak om, hvad de fisker efter i øjeblikket, og hvordan det i det hele taget går lige nu.

- Det er ikke fordi vi har så meget at fortælle. Vi har kun været ude i halvandet døgn efter rødspætter. Først lå vi omkring 20 mil vest for Thyborøn, og i dag har vi ligget 15 mil vest for Hvide Sande. Vi har da fået omkring 2 tons med hjem, men det dårlige vejr har gjort, at vi sejler ind nu, fortæller Holger Lodberg til Fiskeri Tidende og påpeger, at deres fangstrejser plejer at vare længere end halvandet døgn.

- Normalt er vi ude tre, fire eller fem dage, før vi sejler ind med vores fisk. Og vi har plads til 10-12 tons i lasten, så det er bestemt ikke på grund af pladsmangel, at vi nu er på vej ind. Det kan bare ikke betale sig i øjeblikket med det vejr, vi har nu, siger Holger Lodberg.

Skipper håber nu på bedre vejr, og noget kunne tyde på, at han ikke behøver vente alt for længe.

- De har meldt godt vejr igen torsdag, fredag og lørdag i denne uge, så da skal vi ud igen og se, om vi kan få lidt flere rødspætter med i lasten, siger Holger Lodberg.

De nuværende priser på rødspætter gør, at den fire mand store besætning kan tjene fornuftigt, hvis vejret ellers er med dem.

 

- Hvis der er fisk derude, så kan vi godt tjene en god ugeløn, for priserne er jo gode i øjeblikket. Vi fanger mest 4’er og 3’er størrelser og med priser, som er oppe på 12 kroner kiloet, må jeg da sige, at det er bedre nu, end da vi kun fik 6-7 kroner kiloet. Men vi ville jo også gerne have 15 kroner kiloet, siger Holger Lodberg.

Flere Nyheder