Leder efter tobis i område 2

Skipper Klaus Grøndal Jensen og besætningen om bord på trawleren HM 265 Thronder er i gang med dagens første slæb efter tobis lige uden for Hanstholm
af Claus Kirkegaard
09 maj 2018

Skipper Klaus Grøndal Jensen og besætningen om bord på trawleren HM 265 Thronder er i gang med dagens første slæb efter tobis lige uden for Hanstholm i område 2, da Fiskeri Tidende ringer for at høre nærmere til fiskeriet.

- Det kunne godt være bedre, men det kan det jo altid. I går landede vi dog 80 tons tobis i Hanstholm til FF Skagen. De 80 tons fangede vi på halvanden dag, så nu er vi ved at nå vores 14 dages ration på de 200 tons. Vi mangler 30 tons inden på søndag, så vi når forhåbentlig derop, siger Klaus Grøndal Jensen.

De 80 tons, som fartøjet kom ind med tirsdag er dog ikke fanget i område 2.

- I dag er mere et forsøg, hvor vi fisker her lidt uden for Hanstholm. De 80 tons er fra omkring 100 mil sydvest i område 1, hvor vi også må fange lidt, lyder det fra Klaus Grøndal Jensen.

Med 14 dages rationen næsten i hus, kunne det tyde på, at tobisen er begyndt at dukke op på de forskellige fiskepladser. Men det bliver ikke som sidste år, er skipper overbevist om.

- Der dukker lidt op hist og her. Og der er da også mange, der har nået at fiske deres ration. Men det er først nu her i denne 14 dages periode, det har givet lidt, ellers har det været sløjt de første tre uger. Så det er helt sikkert, at det ikke bliver et lige så godt fiskeri som sidste år, siger Klaus Grøndal Jensen, som også er godt tilfreds, hvis han og besætningen kan lave en dagsløn på fiskeriet efter tobis.

Fartøjet er ejet af Erik Vandet, og det bliver også ham, der skal ud og fiske i weekenden.

- Jeg skal holde fri her i weekenden, så det bliver Erik, der skal ud og fiske. Men det vil han nu også gerne. Vi plejer at finde ud af det indbyrdes, hvem der skal ud, siger Klaus Grøndal Jensen.

Flere Nyheder