Lejeprisen på tunge skal ned

Tungefiskerne i Kattegat og Skagerrak kæmper med at få fisket den årlige kvote. Det ser ikke godt ud, og én af årsagerne er i følge fiskerne, at lejep
20 okt 2015

Tungefiskerne i Kattegat og Skagerrak kæmper med at få fisket den årlige kvote. Det ser ikke godt ud, og én af årsagerne er i følge fiskerne, at lejeprisen er for høj. Derfor ligger det selvfølgelig lige for, at lejepriserne skal ned.

Formand for Bønnerup Fiskeriforening, Per Skødt Hansen, mener dog, at man er nødt til at gå mere konkret til værks for at få prisen ned i et leje, så det kan betale sig for fiskerne at leje og fange tunge.

Han peger selv på muligheden for at lave en procentafregning af fangsten i stedet for den nuværende faste lejepris per kilo fisk.

- Hvis man laver om på systemet, så lejen i stedet bliver en procentdel af prisen, så risikerer fiskerne ikke at fiske gratis. Og jeg mener da, at det gerne skal være ham, der fanger fisken, der tjener mest, forklarer Per Skødt Hansen, der erkender, at der jo nok er nogle, der vil protestere kraftigt mod en sådan ændring.

Han fortæller, at man på en nyligt møde i Udvalget for Kystnært Fiskeri i DFPO diskuterede muligheden for at ændre på lejebetingelserne. Og han mener selv, at man måske kan udregne procentandelen ud fra et gennemsnit af afregningspriserne for året forinden.

- Sidste år kunne vi leje tunger til 5 kroner, og det er en helt anden pris, lyder det fra Per Skødt Hansen.

Flere Nyheder