Lempelser af kontrol kan måske betales med kamera ombord

Det var en meget lydhør EU-Kommissær som den danske fiskeriminister Eva Kjer Hansen mandag drøftede aktuel fiskeripolitik med i Bruxelles. Det var den
15 maj 2018

Det var en meget lydhør EU-Kommissær som den danske fiskeriminister Eva Kjer Hansen mandag drøftede aktuel fiskeripolitik med i Bruxelles. Det var den nye ministers første besøg i Bruxelles efter hendes tiltræden, og aftalen med EU-Kommissæren var at komme rundt om blandt andet Brexit, landingsforpligtigelse, torsk i Østersøen, ål og den nye kontrolforordning.

Særligt landingspligten har vakt væsentlig interesse – også fra andre mediers side – da ministeren, som hun allerede fortalte på Danmarks Fiskeriforenings generalforsamling, nu arbejder på at få kontrollen af landingspligten skærpet. Og der er kamera på fartøjerne måske midlet.

- Det har været et supermøde, konstaterede Eva Kjer Hansen efter mødet og forklarede, at det var en meget lyttende og imødekommende kommissær.

Et af punkterne på mødet var landingspligten, hvor Eva Kjer Hansen foreslog Karmenu Vella, at Danmark kommer med en model for en fornuftig kontrolordning, hvor fiskerne kan få nogle lempelser mod at de for eksempel tager kamera ombord.

- Det syntes han var interessant, og det har vi aftalt at snakke nærmere om, fortæller Eva Kjer Hansen, der også fastholdt overfor kommissæren, at reglerne skal gælde for alle EU´s fiskere og ikke kun de danske fiskere. Så hvis der skal kamera ombord, så er det i hele EU.

Flere Nyheder