Lidl får bæredygtige hesterejer på hylderne

[caption id="attachment_19052" align="aligncenter" width="505"] R178 Kathrine Helt fra Hvide Sande er en af de fiskekuttere, der leverer MSC-hestereje
af Line Dalgaard Jensen
15 nov 2018

[]

Rømørejen, Vadehavsrejen, Hvide Sande Rejen eller Hesterejen – kært barn har mange navne, og snart er de vestjyske fiskeres delikatesse forhåbentlig på danskernes læber.

Lidl tager nemlig den lille reje ind i deres sortiment for bæredygtige fisk og skalddyr.

Hesterejefiskeriet er MSC-certificeret og kommer ind i Lidls samling af fiske- og skalddyrsprodukter med den blå fisk, der garanterer, at det er et bæredygtigt fiskeri, der har fanget dem.

Lidl vil have MSC
Lidl er den første discountkæde i Danmark med MSC-certificerede hesterejer i sortiment.

CCO for Lidl, Mikko Forsström, forklarer, at Lidl hele tiden bestræber sig på at udvide sortimentet på området bæredygtig fisk og skaldyr:

Vi vil som dagligvarekæde give forbrugerne mulighed for at handle bæredygtigt. Det gør vi blandt andet ved at tilbyde vores kunder et bredt udvalg af fisk og skaldyr med det blå MSC-logo på. Jeg er glad for, at vi endnu engang kan præsentere forbrugeren for en bæredygtig nyhed i køledisken. Det bidrager til, at fremtidige generationer også får glæde af hesterejer fra Nordsøen.

Vind en tur til søs
Hesterejen blev MSC-certificeret i december, og var en stor milepæl for fiskerne: 90 % af dansk fiskeri er nu certificeret. Hos MSC Danmark er man meget tilfredse med, at hesterejerne modtog bæredygtigheds-certificeringen, og nu også er kommet på hylderne i Lidl.

- Vi arbejder på at gøre det nemt for forbrugeren at vælge bæredygtigt, når de handler ind. Det er derfor afgørende, at supermarkeder som Lidl aktivt vælger bæredygtige produkter til i deres sortiment, understreger kommunikationschef hos MSC Danmark, Majken Møller.

For at fejre at de små – og nu bæredygtigt fanget – hesterejer er kommet på hylderne, afholder Lidl sammen med MSC Danmark en konkurrence på Facebook, hvor man sammen med en ven kan vinde en sejltur på en fiskekutter til foråret. Det er selvfølgelig en tur med et bæredygtigt fiskeri, så man på nært hold kan se, hvordan fiskeriet foregår. Der udloves to ture, og vinderne modtager desuden et gavekort på 500 kr. til Lidl.

[embed]http://fiskeritidende.dk/hesterejerne-goer-endnu-mere-af-dansk-fiskeri-baeredygtigt/?highlight=hesterejer%20MSC[/embed]

[embed]http://fiskeritidende.dk/glaede-over-msc-certificering/?highlight=hesterejer%20MSC[/embed]

Flere Nyheder