Lidt bedre priser, men stadig ikke helt godt

Fiskeri Tidende havde tidligere på året en snak med skipper Jan Skov fra L 217 Sdr. Nissum om, hvordan det stod til. Dengang var skipper tilfreds med
20 sep 2015

Fiskeri Tidende havde tidligere på året en snak med skipper Jan Skov fra L 217 Sdr. Nissum om, hvordan det stod til. Dengang var skipper tilfreds med de fangede mængder, men ikke med priserne. Vi ringede til Jan Skov for at høre, om det var blevet bedre.

- Vi har ligget stille i fire uger i august, og nu er vi ude igen, men der er ikke mange hesterejer derude. Og det er næsten udelukkende de små, vi fanger i øjeblikket – altså 3’er størrelser. Priserne er til gengæld steget lidt, siden vi talte sammen sidst. Dengang fik vi 22 kroner kiloet. Den har været oppe omkring 30 kroner, men lige i øjeblikket er den på omkring 25 kroner. Så lidt bedre priser, men stadig ikke helt godt, fortæller Jan Skov til Fiskeri Tidende.

Skipper sammenligner fiskeriet efter hesterejer med jagt. Man ved aldrig helt, hvad dagen bringer.

- Vi fisker stadig mellem på mellem nul og seks meter vand, og vi fisker fra Fanø og ned til grænsen, men vi er nødt til at sejle ud og prøve lykken hver gang, for vi kan ikke se hesterejerne på ekkolod. Så vi ved aldrig, hvordan fangsten bliver, så det kan godt sammenlignes med jagt, siger Jan Skov.

Vejret har ikke været med hesterejefiskerne indtil videre i år, men det håber Jan Skov naturligvis bliver bedre resten af året.

- Nu kan vi så satse på at de små størrelser, vi fanger i øjeblikket, kan vokse sig større i løbet af efteråret, men det er som om, det hele har været forskudt på grund af det dårlige vejr i foråret, siger Jan Skov.

Han er vant til, at det går op og ned i fiskeriet. Der er sjældent to år, der er ens.

- Jeg har fisket hesterejer siden 1999, og der er ikke to år, der er ens, så det er aldrig til at vide, hvordan det bliver, siger Jan Skov.

Flere Nyheder