Lidt lavere priser end sidste år

  [caption id="attachment_15261" align="aligncenter" width="620"] FN 326 i havnen i Strandby. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption] Trawlere
05 feb 2017

 

[caption id="attachment_15261" align="aligncenter" width="620"] FN 326 i havnen i Strandby. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

Trawleren FN 326 K. Larsen nærmer sig Hirtshals med dagens fangst af jomfruhummer, da Fiskeri Tidende fanger skipper Kent Jørgen Larsen til en snak om fiskeriet, og hvordan det går lige nu og her.

- Det er blevet lidt bedre i løbet af ugen. Mandag fangede vi 200 kilo, tirsdag var det 300 kilo og i dag har vi omkring 500 kilo med hjem. Priserne er desværre faldet lidt i forhold til sidste år. Vi har fået lidt over 70 kroner kiloet i år, så det er nok faldet omkring 10 kroner kiloet. Men det er klart, når omstændighederne i Østersøen har tvunget mange af vores kolleger til at gå over i jomfruhummer fiskeriet, så vil det presse prisen lidt, fortæller Kent Jørgen Larsen, som fisker sammen med sin faste makker.

FN 326 K. Larsen kom ikke på havet fra starten af januar i år.

- Vi har kun været på havet 14 dage i år. De første 14 dage brugte vi på at få en ny tromle, og derudover var der lidt af hvert ved siden af, som vi lige skulle gå efter. Men nu er vi da kommet i gang. Vi fisker normalt mandag til torsdag hver uge, og vi går ind hver dag for at lande vores fangst, siger Kent Jørgen Larsen.

Når de fisker i Skagerrak som nu, lander de i Hirtshals eller Skagen, men fangsten bliver altid kørt til auktionen i Strandby.

- Nu her er vi på vej ind til Hirtshals. Så kommer der en lastbil og henter vores fangst og kører den til Strandby. Vi er jo nødt til at holde gang i vores egen havn og auktionen. Vi sejler normalt også hjem til Strandby om torsdagen, når vores uge er omme. For vi ved jo aldrig, om vi skal fiske i Kattegat eller Skagerrak ugen efter. Vi har kvote begge steder, så vi er godt dækket ind – både med jomfruhummer og med blandet konsumfisk, siger Kent Jørgen Larsen.

 

Flere Nyheder