Lige nu er det torsk og rødspætter

[caption id="attachment_13819" align="aligncenter" width="620"] S 249 Nordkysten[/caption] Nordvest for Hanstholm ligger trawleren S 249 Nordkysten
19 jun 2016

[caption id="attachment_13819" align="aligncenter" width="620"]S249 S 249 Nordkysten[/caption]

Nordvest for Hanstholm ligger trawleren S 249 Nordkysten og fisker efter rødspætter og torsk, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Kim Pedersen til en snak om fiskeriet her og nu. Og Kim Pedersen vil meget gerne medvirke og fortæller, hvad fartøjet og den tre mand store besætning fisker efter.

- Vi ligger og fisker efter torsk og rødspætter heroppe i Skagerrak og Nordsøen. Det er et rigtigt godt fiskeri lige nu. Sidste uge var vi inde og losse tre gange, og vi landede omkring 22 tons blandede fisk til Samlecentralen i Hanstholm. I denne uge begyndte vi fiskeriet mandag morgen og har losset omkring fire et halvt tons her tirsdag morgen, fortæller skipper Kim Pedersen, som i øjeblikket er ansat som skipper på fartøjet.

- Det er egentlig Henning Kjeldsens fartøj, som jeg er ansat som skipper på, indtil jeg får mit nye fartøj leveret omkring december 2017. Det er en perfekt ordning, hvor jeg har fået mit mandskab fra mit tidligere fartøj HM 96 Janni med, indtil nybygningen, som også skal hedde HM 96 Janni, altså bliver leveret, siger Kim Pedersen og beretter, hvordan ordningen kom på plads.

- Jeg solgte mit fartøj og havde set, at S 249 Nordkysten lå i havn i Skagen. Så ringede jeg til Henning Kjeldsen og spurgte, om jeg kunne sejle som skipper på den. Så blev det sådan, siger Kim Pedersen.

Lige nu er det torsk og rødspætter i Skagerrak og Nordsøen. Senere kan det blive jomfruhummer i Skagerrak, Nordsøen og i norsk område.

- Men nu må vi se, om vi går i hummerfiskeriet, eller vi fortsætter med torsk og rødspætter. Lige nu er det et godt fiskeri til konsum med gode mængder og fine priser. Så hvis priser og mængder fortsætter, så kan vi også godt finde på at fortsætte. Ellers rigger vi om og går i hummerfiskeriet i stedet for, fortæller Kim Pedersen.

Flere Nyheder