Listeria lukker produktionen på fiskefabrik

Fødevarestyrelsen har lukket produktionen hos Kattegat Seafood i Hirtshals, der har solgt fisk gennem Irma og Aldi, efter man fandt Listeria to steder
14 aug 2015

WEB LaksFødevarestyrelsen har lukket produktionen hos Kattegat Seafood i Hirtshals, der har solgt fisk gennem Irma og Aldi, efter man fandt Listeria to steder på fabrikken, det skriver Metroxpress

En DNA-prøve havde vist, at laks fra fabrikken solgt i Aldi formentlig har kostet et ufødt barn og en 60-årig mand livet. Myndighederne er de seneste år begyndt at dna-teste fødevarer ved udbrud. På den måde kan man med ret stor sikkerhed påvise, at den stammer fra en bestemt fabrik.

- I det her udbrud er der to, som med stor sikkerhed er blevet ramt af listeria fra laks fra denne fabrik. Det drejer sig om en 60-årig mand, der døde i slutningen af juli og en kvinde, der var gravid i 38. uge og mistede barnet efter at være smittet med listeria, siger afdelingschef Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

Det sker kun få gange om året, at myndigheder kræver, at en virksomhed stopper produktionen. Denne gang skyldes det, at Fødevarestyrelsen både under kontrolbesøg den 19. juni og den 7. juli fandt den farlige listeria-bakterie i produktionslokalet.

Kattegat Seafood har ikke kommenteret sagen.

Flere Nyheder