Litauisk ønske om hjælp i Østersøen

[caption id="attachment_16982" align="aligncenter" width="620"] De litauiske fiskere mærker også de store nedskæringer i Østersøen, og har derfor spur
19 feb 2018

[]

Fiskerne i Østersøen lider under den meget skrappe reduktion i kvoten, som over de seneste år er sket. Således har fiskerne i Litauen siden 2014 mistet over 50 procent af deres kvote på torsk, og derfor har det litauiske Europa-Parlamentsmedlem Rolandas Paksas spurgt EU-Kommissær Karmenu Vella om muligheder for støtte.

Ifølge EU-Kommissæren ophørte en mulighed for at yde permanent ophørsstøtte med udgangen af 2017 til fiskerne, og EU´s støtteordninger giver ikke mulighed for direkte kompensation til fiskeri, hvis kvoten falder, noteres det i svaret.

Karmenu Vella påpeger, at den lokale litauiske støtteordning til fiskeriet indeholder en række ordninger såsom tilskud til reduktion af indvirkning på marine ressourcer, hjælpe med konkurrencedygtighed og finde nye markeder.

Endelig har den lokale myndighed også mulighed for at yde såkaldt ”de minimis” støtte op til et beløb på 30.000 euro sammenlagt i en periode på tre år.

Flere Nyheder