Lokalforeningsformand tror stadig på bundgarnsfiskeri i Østersøen

[caption id="attachment_16724" align="alignright" width="324"] Formanden for Bælternes Fiskeriforening tror stadig på en fremtid for bundgarnsfiskeri
af Claus Kirkegaard
05 jan 2018

[caption id="attachment_16724" align="alignright" width="324"] Formanden for Bælternes Fiskeriforening tror stadig på en fremtid for bundgarnsfiskeri i Østersøen og har netop investeret i nye bundgarnspæle. Foto: Fiskeri Tidende[/caption]

På trods af kvotenedskæringer og lukkeperioder er der stadig tiltro til, at bundgarnsfiskeriet i Østersø-området har en fremtid. Således har Allan Buch, som er formand for Bælternes Fiskeriforening, netop investeret i nye bundgarnspæle samtidig med, at han har indhentet tilbud på ruser til sit fiskeri i Lillebælt.

- Jeg håber stadig, der kommer positive ændringer fremadrettet for os fiskere i Østersøen, så derfor traf jeg beslutningen om at investere i mit fiskeri. Hvis jeg ikke tror på det, hvem skal så?, lyder det fra Allan Buch.

Investering for fremtiden

Han er klar over, at det ikke bliver i år, at investeringen giver positivt afkast, men han vælger at kigge nogle år ud i fremtiden.

- Man kan godt sige, at min investering er et sats på, at tingenes tilstand bliver ændret i løbet af et til to år. Jeg håber, at fornuften sejrer i Kommissionen, for bundgarnsfiskeri er skånsomt fiskeri, der ikke ødelægger noget, siger Allan Buch, som altså langt fra er parat til at kaste håndklædet i ringen.

- Jeg håber, der kommer noget fleksibilitet i forhold til lukkeperioden for ålefiskeriet, så det ikke lukker alt bundgarnsfiskeri. Og så kan vi stadig håbe på de minimis-støtte til ålefiskerne for den periode, de ikke må fiske. Vi må tro på det og gøre alt, hvad vi kan, så fiskeriet kan fortsætte. Hvis det lukker, så kommer det aldrig i gang igen, siger Allan Buch.

Flere Nyheder