Lokalformand opgiver kampen mod sæler

Formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen, har efterhånden affundet sig med, at kampen mod sælerne er tabt. Og han langer kraftigt
26 Mar 2015

Formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen, har efterhånden affundet sig med, at kampen mod sælerne er tabt. Og han langer kraftigt ud efter politikerne, der ikke tør gøre noget reelt ved problemet.

- Det er grotesk, at man fra politisk side ikke vil gøre noget ved problemet, men jeg er nået dertil, at der ikke er andet at gøre end at vente på, at der går sygdom i bestanden, siger Jesper Juul Larsen til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Sælerne er til voldsom gene for for fiskerne, men Jesper Juul Larsen mener, at det er håbløst at få politikerne til at handle til gavn for fiskerne.

- Det er som at slå i en dyne, for der er altid nogen, som mener, det er synd for sælen med dens store brune øjne og fine pels, og at den jo ikke kan gøre for, at der er blevet så mange af den, siger han til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Fiskeriformanden er til gengæld ikke i tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før naturen selv tager affære.

- Når man leger Gud og piller ved naturens balance, som man gør, når man freder sælen, så der bliver så mange af den, som der er nu, så går det galt, og det er præcis det, man har gjort med både sælen og skarven.

Flere Nyheder