Lukkeområde generer fiskeriet

[caption id="attachment_8863" align="aligncenter" width="590"] FN 261 Stjerne[/caption] - Der har ikke været så meget at komme efter i den sidste t
08 Mar 2015

[caption id="attachment_8863" align="aligncenter" width="590"]FN 261 FN 261 Stjerne[/caption]

- Der har ikke været så meget at komme efter i den sidste tid, men det gælder vist over hele linjen, kan jeg forstå, når jeg snakker med nogen af de andre, konstaterer skipper Henrik Krog Larsen, da Fiskeri Tidende fanger ham på telefonen om bord på FN 261 Stjerne under fiskeri i Skagerrak. Lige nu foregår fiskeriet lidt nord/nordøst for Skagen.

- Vi prøver at finde lidt jomfruhummer heroppe i dag. Vi hørte, at der i går havde været lidt at komme efter med fangster op til 300 kilo, fortæller Henrik Krog Larsen, der sejlede ud klokken fire i morges.

- Vi er i gang med vores første træk, og hiver ved middagstid, så vi ved endnu ikke, hvor mange jomfruhummer, der er i trawlet. Vi har normalt to træk på en dag på cirka en time hver. Vi er inde hver aften, siger Henrik Krog Larsen. Dagene forinden stod den dog ikke på jomfruhummerfiskeri for FN Stjerne.

- I går fiskede vi ud for Hirtshals, hvor vi fangede rødspætter og torsk. Der var ikke så meget. Vi prøvede til med to små træk. Der var 550 kilo, og det er lige i underkanten, hvad vi gerne skal have, siger Henrik Krog Larsen, som nu forsøger sig med jomfruhummerne. Det har han også gjort tidligere, men uden de helt store fangster.

- Forrige lørdag forsøgte vi også med jomfruhummer, og havde to kasser med 43 kilo, siger Henrik Krog Larsen, der tilskriver det meget blæsende vejr som en af årsagerne til de lidt magre fangster. Fiskeriet foregår lige nu på dybder mellem 33 og 36 favne vand. Det er noget klemt sammen på fiskepladesen, fordi et område i Skagerrak netop er blevet lukket frem til den 16. marts, på grund af forekomst af ungfisk.

- Det lukkede område generer fiskeriet en del, fordi vi skal vende noget tidligere, konstaterer Henrik Krog Larsen, der regner med at fiske jomfruhummer, frem til rationsfiskeriet efter tobis går i gang.

Flere Nyheder