Lukkeperiode sender fiskesalgsforening til tælling

[caption id="attachment_11399" align="aligncenter" width="620"] Mogens Hansen fra Faaborg Fiskesalgsforening frygter, at lukkeperioden kan blive dødss
20 feb 2016

[caption id="attachment_11399" align="aligncenter" width="620"]mogens hansen faaborg fiskesalg Mogens Hansen fra Faaborg Fiskesalgsforening frygter, at lukkeperioden kan blive dødsstødet for fiskesalgsforeningen Foto. LarsG[/caption]

Faaborg Fiskesalgsforening har sin gyldne periode i første kvartal. Her skaber fiskesalgsforeningen den omsætning, der skal til for at holde skindet på næsen resten af året. Men i år er der stukket en kæp i hjulet i form af den udvidede lukkeperiode fra 15. februar til den 31. marts, som EU's Ministerråd vedtog i efteråret for den vestlige Østersø. En lukkeperiode der gør ondt på erhvervsfiskerne og de lokale fiskesalgssteder, hvor fiskerne sælger deres fisk til. De har svært ved at holde forretningen gående i lukkeperioden, hvor de ikke får tilført de mængder fisk, de har brug for.

- Vi fortsætter i lukkeperioden, selvom vi sætter penge til. Vi har restauranter og fiskerhandlere som faste kunder, og dem kan vi ikke bare holde op med at levere til, så de bliver tvunget til at finde andre leverandører, siger Mogens Hansen fra Faaborg Fiskesalgsforening, der i lukkeperioden er nød til at supplere den smule lokale fisk, der kommer ind, med fisk købt nord fra. Lukkeperioden er i skrivende stund lige begyndt, så Faaborg Fiskesalgsforening har endnu ikke mærket den fulde effekt af lukningen.

- Vi har et par af de små fartøjer under 12 meter, som lander til os. De har jo lov til at have fem fiskedage i februar og fem dage i marts. Den ene fisker de næste fem dage, så der får vi fisk fra lige nu, siger Mogens Hansen.

Frygter lukning
Mogens Hansen frygter, at lukkeperioden kan være det sidste slag, der betyder, at fiskesalgsforeningen må lukke og slukke.

- Vi er igen og igen blevet ramt af restriktioner, og selvom vi må kæmpe i døgndrift bare for

at holde skindet på næsen, så har vi indtil nu rejst os igen. Men lukkeperioden kan meget vel være det slag, der gør, at vi denne gang bliver liggende, siger Mogens Hansen, der giver et eksempel på de vilkår, erhvervsfiskeriet lever under.

- Sidste år blev vi pålagt et nyt registreringssystem, der kostede 100.000 kroner, og i år fjerner de så indtjeningsgrundlaget, siger Mogens Hansen.

Negativ spiral
Mogens Hansen mener ikke, at der kan skæres mere i omkostningerne.

- Vi er kun to mand, der nærmest arbejder i døgndrift for at få det til at rende rundt, konstaterer Mogens Hansen.

Lukkeperioden betyder, at fiskesalgsforeningen ikke som vanligt kan tjene nok i første kvartal til at dække de kommende kvartalers mindre indtjening, og må derfor imødese et ikke uvæsentligt underskud, når året er omme.

- Vi har generalforsamling på fredag, og det er klart, at vi kommer til at drøfte fiskesalgsforeningens fremtid. Det er jo ingen mening i at føre den videre, hvis det kun kan give underskud, siger Mogens Hansen, der mener, at det kan blive afgørende, om der er sandsynlighed for, at lukkeperioden fjernes til næste år igen.

- Hvis vi tvinges til at lukke, har det jo ikke kun betydning for os to og en halv mand, der er beskæftiget her. Det betyder også, at fiskerne har svære ved at komme af med deres fisk, og det smitter igen af på aktiviteterne på havnen. Det er en negativ spiral, siger Mogens Hansen.

 

 

 

 

 

Flere Nyheder