Lukninger skaber frustration i Gilleleje

[caption id="attachment_12558" align="aligncenter" width="620"] Lukkeområde og lukkeperiode fyldte igen i år meget hos fiskerne i Gilleleje[/captio...
30 Jan 2016

[caption id="attachment_12558" align="aligncenter" width="620"]gf gilleleje 16 Lukkeområde og lukkeperiode fyldte igen i år meget hos fiskerne i Gilleleje[/caption]

Frustrationerne hos fiskerne var til at få øje på Gilleleje Fiskeriforenings  generalforsamling i dag. Det er det lukkede område i det sydlige Kattegat og udsigten til en lukkeperiode på 6 uger i den vestlige Østersø.

" Det lukkede område er der, hvor os der har fisket i mange år har lært at fiske. Nu har det været lukket i otte år, og nu får vi også en lukkeperiode i den Vestelige Østersø, lød det hovedrystende fra fiskerne på Generalforsamlingen.

- Det er frustrende, at vi fortsat skal leve med det lukkede område og tilmed nu får en lukkeperiode på 6 uger i den Vestlige Østersø. En periode hvor mange af vore fiskere henter en stor del af indtjeningen på torsk, sagde Jan Nordahl, formand for Gilleleje Fiskeriforening, der havde en opfordring til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen omkring det lukkede område i Kattegat.

- Det var miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen der lukkede området. Hun har også nøglen til at lukke det op igen, sagde Jan Nordahl. Som får lejlighed til vriste nøglen fra ministeren den 8. februar, hvor hun har sagt ja til at ,øde med fiskerne i Gilleleje.

Flere Nyheder