Lystfiskere skal betale ekstra i Hvide Sande

Hvide Sande Havn indfører nu krav om et ekstra gebyr til de lystfiskere, der vil fiske langs slusen. Fremover skal de betale 30 kroner om dagen eller
10 maj 2017

Hvide Sande Havn indfører nu krav om et ekstra gebyr til de lystfiskere, der vil fiske langs slusen. Fremover skal de betale 30 kroner om dagen eller 125 kroner for et ugekort, fremgår det af en meddelelse fra det nyåbnede Hvide Sande Sportsfisker Center. Det er også muligt at købe et årskort til en pris for 250 kroner.

I forvejen skal lystfiskere have et fiskekort for at kunne kaste linen ud efter fisk, men i Hvide Sande Havn skal der altså betales ekstra. Ifølge hjemmesiden hvidesande.nu skal betalingen bl.a. dække, at der nu er forbedrede forhold for lystfiskerne – bl.a. har de fået en pontonbro og mulighed for at rense deres fangst i Sportsfisker Centeret.

Ifølge DR Midt-Vest falder initiativet dog ikke i god jord. Fiskeriordfører for Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, vil fx overveje, om han skal tage sagen op i Folketinget.

- Jeg synes i allerhøjeste grad, at det er problematisk, at man tager adgangspenge for at man må fiske fra statens arealer, som er noget af havnen, siger Ib Poulsen således til DR Midt og Vest.

Her fremgår det også, at Danmarks Sportsfiskerforbund mener, at den ekstra afgift til havnen er i strid med de danske regler, der siger, at man frit kan færdes langs danske kyster, og man frit kan fiske i saltvand, hvis man har indløst fisketegn.

Angiveligt er Hvide Sande Havn den første, der har indført afgifter for lystfiskere for at bruge havnens faciliteter til at fiske. Danmarks Sportsfiskerforbund frygter, at det vil brede sig, og det er også en del af grunden til, at de vil tage sagen op med politikere fra Folketinget.

, og her kan man over nettet købe de forskellige kort til at kunne fiske i havnen.

Flere Nyheder