Mågerne skal ikke længere have fiskernes undermålsfisk

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen åbner nu op for, at danske fiskere kan søge om EU-midler til projekter, der kan øge indtjeningen i forbinde
23 sep 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen åbner nu op for, at danske fiskere kan søge om EU-midler til projekter, der kan øge indtjeningen i forbindelse med indførelsen af discard. Ministeren har bl.a. fokus på, at fiskerne skal få mere ud af de undermålsfisk, som de nu bliver tvunget til at lande.

- Bifangster, der er for små til middagsbordet, skal ikke smides over bord, men skabe værdi og vækst i fiskerierhvervet. Undermålere, der tidligere blev smidt over bord til mågerne, skal nu med i havn. Vi vil se løsninger, så de kan skabe værdi og arbejdsplader, siger ministeren i en pressemeddelelse.

I alt frigiver ministeren nu 21 mio. kroner af de midler, der bliver givet fra EU til Danmark under Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond. De danske fiskere kan allerede søge midlerne, hvor der bliver fokuseret på forskellige områder indenfor fiskeriet.

Du kan læse mere om, hvordan du kan få del i de 21 mio. kroner – klik her.

Og her kan du læse mere om Hav- og Fiskeri Fonden – klik her.

Flere Nyheder