Måneskin giver gode nattræk

  [caption id="attachment_7103" align="aligncenter" width="400"] H 335 Schetla.[/caption] Der arbejdes på højtryk om bord på H 335 Schetla,
27 aug 2016

 

[]

Der arbejdes på højtryk om bord på H 335 Schetla, da Fiskeri Tidende torsdag morgen ringer til skipper Steen Jørgensen for at høre, hvordan det går med fiskeriet lige nu. H 335 Schetla sejlede i går efter en forlænget weekend tilbage til fiskepladserne.. Mens Fiskeri Tidende taler med Steen Jørgensen, råbes der i baggrunden, for det er tid til at hive.

- Jeg er nød til løbe. Vi skal til at hive. Jeg ringer lige tilbage om en halv times tid , siger Steen Jørgensen, da hans to mand store besætning har brug for ham i forbindelse med, at det tidlige morgentræk skal hives.
- Nu har vi hevet, og har sat et træk igen. Jeg vil skyde på, at der er omkring 150 kilo jomfruhummer, fortæller Steen Jørgensen. Det er lidt mindre, end der var i det første træk på denne fangstrejse.

- Nattrækkene er de bedste. Vi havde i det første træk 200 kilo. Det meget fornuftigt, konstaterer Steen Jørgensen. Der således er tilfreds med fiskeriet selvom priserne har været vigende en seneste tid, og ikke længere er oppe over de 70 kroner kiloet, som de har ligget på i den første halvdel af året.

- Nu er prisen nede omkring de 60 kroner kiloet, siger Steen Jørgensen, der sammen med sin besætning lige nu fisker i døgndrift.

- Vi har tre træk i døgnet. Hvor de to er om natten, siger Steen Jørgensen, der forventer at dagtrækkene snart bliver bedre.

- Månen har betydning for fiskeriet. Nu er månen aftagende, og jeg regner med at fiskeriet nu bliver bedre om dagen, siger Steen Jørgensen. Han glæder sig, over at jomfruhummerne nu igen kan fanges tættere på hjemhavnen i Hundested end det var tilfældet tidligere på året.

- Det er selvfølgelig træls, at man skal være længere tid hjemmefra, når man er nød til at fiske længere væk, fordi der ingen hummere er hjemme. Det er dog også træls at sidde derhjemme og kigge på en bunke regninger der bare vokser, siger Steen Jørgensen

 

Flere Nyheder