Magnus vil være fisker

[caption id="attachment_17421" align="aligncenter" width="620"] Familien Husth er en ægte fiskerfamilie. Peter er fisker, og Magnus er klar til at gå
af Line Dalgaard Jensen
18 apr 2018

[]

Som sin far, farfar og morfar har Magnus Husth fra Strandby et godt øje til havet. Han vil være fisker, og nu hjælper DR Ultra fiskerdrømmen på vej.

Over foråret er han blevet fulgt, filmet og interviewet af DR Ultra, som laver et program om den 8-åriges interesse for fiskeri.

Med kameramanden ved sin side har han snust til faget. Chrisfish, fiskeauktionen, jolletur, sikkerhedskursus – Magnus har prøvet lidt af hvert, og det hele skal munde ud i tre dage på havet.

Fedt, men hårdt  
- Det er vildt fedt at være fisker. Det er spændende! Man ved aldrig hvad der skal ske og, hvad man fanger, siger Magnus, der både kender til skrubber, hummer, hajer og torsk.

Han tager gladeligt med til haven, kigger på knapper i styrehuset og studerer trawl og landinger. Det er selvfølgelig også lidt hårdt, for eksempel når det vipper, kommer han hurtigt efter. Men Magnus tror nu nok, det skal gå, for han har været med på sejltur i havnen uden at blive søsyg.

- Arh, der var da vist en enkelt gang, tilføjer hans far, Peter Husth, der selv er fisker og medejer af FN 462 Jeannie.

Som far som søn
Magnus har ikke interessen fra fremmede, og også farfar og morfar var fiskere. Det ligger i blodet.

- Enten bliver man det, eller også gør man ikke. Som Magnus vidste jeg også altid, at det var det jeg gerne ville. Jeg vil bestemt ikke presse Magnus eller mine to andre drenge til noget - men jeg er glad for, at han synes, det er spændende, siger Peter.

Og det gør Magnus, ja, han så allerhelst, at det var flere dage end de tre, at han skulle med til søs.

- Ja, ja, det siger du nu. Du kommer altså med ud i dagligdagen. Vi laver ikke om i rutinerne, og du bliver ikke sejlet ind, bare fordi du bliver søsyg. Og tror du, at du kan undvære mor, griner Peter.

- Det kan jeg altså godt. Jeg har jo været på spejderlejr, siger Magnus.

Flere Nyheder