Makrelkrig blusser op igen

[caption id="attachment_2024" align="aligncenter" width="425"] De Shetlandske fiskere vil have de færøske fartøjer suspenderet fra EU-farvande[/captio
03 maj 2016

[caption id="attachment_2024" align="aligncenter" width="425"]makreller De Shetlandske fiskere vil have de færøske fartøjer suspenderet fra EU-farvande[/caption]

For to et halvt år siden fik Færøske fartøjer gennem en politisk aftale igen adgang til EU-farvand, hvor de kunne fiske på en pæn andel makrelkvoten. Aftalen med Færøerne har længe været en torn i øjet på de Shetlandske fiskere, der kan se de færøske fartøjer fiske i stor stil i deres baghave. Den torn er ikke blevet mindre efter, at det er kommet frem, at et færøsk fartøj ved en landing af blåhvilling groft har underrapporteret mængden af makrel i fangsten. Shetland Fishermen’s Assocoation kræver derfor, at de færøske fartøjer skal suspenderes fra EU-farvand, da de er bekymrede for omfanget af de færøske makrelfangster.

- Den engelske og skotske regering bør sammen med Europakommissionen straks suspendere den færøske adgang for at revurdere aftalen, siger Shetland Fishermen’s Assocoations administrerende direktør Simon Collins ifølge Fish News EU. Han fastslår, at der i forvejen er stor vrede i Shetland og andre steder i Skotland over den mængde af makrel Færøerne er blevet tildelt.

- Men det ser ud til, at selv de mængder ikke er nok, når deres fartøjer tilsyneladende slører deres fangster af makrel fanget vest for Shetland. Vi tilbød dem en lillefinger, og de tog hele armen, og nu tager de skulderen med. Vi ønsker et retfærdigt og velforvaltet fiskeri, siger Simon Collins.

 

Flere Nyheder