Makrelkvoten hurtigt overstået

[caption id="attachment_14758" align="aligncenter" width="620"] HG 62 Beinur[/caption] Selv om han har overladt styrhuset til sønnen Fridolv Tindsk
30 okt 2016

[]

Selv om han har overladt styrhuset til sønnen Fridolv Tindskard, er Virgar Tindskard stadig ejer af fartøjet og som sådan også inde i, hvordan det går med fiskeriet. Han svarer også hurtigt på spørgsmålet.

- Det går godt! De er på vej hjem nu. De har været øst af Shetland og fisket efter makrel, og det er gået meget hurtigt med at fange den resterende kvote. I foråret fiskede vi 1000 tons makrel og havde så 2000 tons tilbage her til efteråret. To ture skulle der kun til, før de havde fanget de 2000 tons, som de har losset dels på Shetland og dels i Norge, siger Virgar Tindskard til Fiskeri Tidende, og nævner, at prisen da var nogenlunde.

- Det var rimelige priser, men så heller ikke mere.

HG 62 Beinur anløber Hirtshals i morgen, hvor der skal skiftes grej.

- De regner med at være hjemme i morgen eftermiddag ved 16 tiden. Så skifter de grej til brislingefiskeri, og så er det ud og fiske igen, siger Virgar Tindskard og håber, de får held med fiskeriet.

- For et stykke tid siden prøvede min søn af fiske brisling, og det gik også godt. Han fangede 1700 tons på 8-9 dage, men så var det som om, de forsvandt. Nu vil han så prøve igen, og så håber vi, det kommer til at gå godt. Men det skal være godt vejr, før de samler sig, så vi beder om godt vejr nu, siger Virgar Tindskard.

Den nye HG 62 Beinur blev leveret i midten af juli i år, og det er gået fint indtil videre.

- Vi fik den faktisk 14 dage før planlagt, så det var vi glade for. Men der er altid noget, der skal justeres, når man skal ud med et helt nyt fartøj. Vi havde lidt problemer med nogle el-motorer til trawltromlen, men de bliver skiftet i morgen. Og vi har dem heldigvis liggende, så det bliver ikke det store problem, siger Virgar Tindskard.

Flere Nyheder