Mange garn tæt under land på jagt efter søer

[caption id="attachment_17139" align="aligncenter" width="769"] L 215 Søgaard. foto: renedandanell[/caption] Skipper Per Andersen er godt tilfreds
19 mar 2018

[]

Skipper Per Andersen er godt tilfreds med at have sine mange garn stående tæt under land i øjeblikket, da det er begyndt at blæse op. 

- Ved østenvind er det da dejligt at ligge her tæt under land, og de har jo lovet kuling fra øst, så det er godt, at vi har de omkring 400 garn stående her nu. Der er lidt mere gang i den længere ude, siger Per Andersen. 

De tre mand om bord på fartøjet er i gang med fiskeri efter søer i øjeblikket, og skipper håber, at priserne vil rette sig lidt denne uge. 

- Fiskeriet efter søer begyndte fint for os for 14 dage siden, så var prisen lidt nedadgående i sidste uge, mens det ser ud til, at den er begyndt at stige lidt igen i denne uge, siger Per Andersen. 

Den første uge de fiskede søer, lå prisen på 75 kroner kiloet, mens der blev skåret 25 kroner af den pris i sidste uge. 

- Nu ligger prisen på 54 kroner kiloet, så det er da den rigtige vej, prisen går. Men det er selvfølgelig også afhængig af, hvor mange, der kommer ind til auktionerne, siger Per Andersen. 

Ud over søer har de også fået andet med om bord i dag. 

- Vi har nogle enkelte pighvarrer, og så tror jeg også, der er et par torsk. Det er ellers ikke hver dag, vi ser dem med de store masker, vi fisker med lige nu, siger Per Andersen, som altid losser fisken i Thorsminde. 

- Det er yderst sjældent, vi lander fisken andre steder. Det er jo dagsfiskeri, hvor vi sejler ud om morgenen og hjem igen om aftenen. 

På trods af, at de har garnene stående tæt under land, har de været forskånet for de værste sælangreb. 

- Vi ser da af og til en so, der er blevet ædt af en sæl. Og redskaberne har jo heller ikke godt af det. Men i det store og hele er vi blevet forskånet, siger  

Flere Nyheder