Marsvin er grådige

    Nye videnskabelige undersøgelser antyder, at marsvin kan fange op til 550 fisk i timen med en succesrate på 90 procent af de bytte
02 jun 2016

 

 

Nye videnskabelige undersøgelser antyder, at marsvin kan fange op til 550 fisk i timen med en succesrate på 90 procent af de byttefisk, som marsvinet udser sig. Derved er marsvinet en overordentlig dygtig jæger, konkluderer marsvineforsker Jonas Teilmann fra fra Institut for Bioscience, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

Han har sammen med andre forskere undersøgt marsvins vaner udi jagt. Og her viser det sig, at det er et stort antal af fisk, som marsvinene æder dagligt. I nogle tilfælde kan det være op til 3.000 småfisk i døgnet, der på den måde tages ud af fødekæden af marsvinene.

Det er via en overvågning af marsvinene med computerudstyr, at forskerne fra Danmark, Skotland ogo Tyskland er nået frem til resultaterne, som nu er blevet publiceret i et videnskabeligt tidsskrift.

Siden 2012 har marsvin været udstyret med avancerede akutiske optager, og via de optagelser har forskerne kunnet skelne .

“Marsvin producerer ekkolokaliseringslyde, som vi kender fra flagermus for at kunne orientere sig og finde de fisk, de lever af. Med en frekvens på 130 kilohertz (mennesker kan kun høre op til 20 kilohertz, red.) bruger marsvin lyde, som næsten ingen andre i havet kan høre,” forklarer seniorforsker Jonas Teilmann fra DCE.

Flere Nyheder