Mellem 30 og 40 tons rødspætter om ugen

[caption id="attachment_9670" align="aligncenter" width="620"] RI 527 Vibeke Bram[/caption] Fartøjet RI 527 Vibeke Bram ligger et godt stykke ude i
03 jul 2016

[caption id="attachment_9670" align="aligncenter" width="620"]WEB RI 527 Vibeke Bram april 2015 RI 527 Vibeke Bram[/caption]

Fartøjet RI 527 Vibeke Bram ligger et godt stykke ude i Nordsøen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer Kurt Adsersen til en snak om fiskeriet her og nu og lidt om planerne fremadrettet, når nu den danske sommer er i gang, og ferien står for døren.

- Lige nu fisker vi efter rødspætter. Priserne er jo gode i øjeblikket, hvor også de små størrelser har fået et nøk op. Og så er der mange rødspætter derude i Nordsøen lige nu, hvor 80 procent af det vi hiver op er rødspætter. Vi har vel mellem 30 og 40 tons med hjem om ugen i øjeblikket, siger Kurt Adsersen.

Lige nu har RI 527 stadig rødspættekvoter, men måske skal de ud og leje kvoter efter sommeren.

- Normalt fisker vi lidt blandet konsum på denne tid, men med de mængder og de priser, er vi blevet i rødspætter. Vi har kvote endnu, men hvis det bliver ved sådan her, skal vi ud og leje efter sommeren, siger Kurt Adsersen.

Besætningen på fem mand er ude og fiske cirka en uge ad gangen.

- Vi ligger vel ude 5-6 dage. Det tager også en dags tid at sejle ind og losse og gøre klar til en tur mere, så det passer meget godt med, at vi kan skifte besætning en gang om ugen. Der går tre mand i land og så skifter vi, så det kommer til at passe, siger Kurt Adsersen, som også altid har en lærling med ude.

Med sommerferien stående for døren for mange danskere, er det nærliggende at spørge skipper, om de har planlagt sommerferie på fartøjet.

- Efter planen skal fartøjet sejle hele sommeren. Måske skal det lige ind og ligge en uges tid til småreparationer eller en gang maling. Men besætningen holder ferie på skift, så aftaler de

Flere Nyheder