Mikroplast skal væk fra havet

De nordiske miljøministre er blevet enige om at sætte fokus på plastaffald og mikroplast i havene, skriver Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Lars
28 Apr 2016

De nordiske miljøministre er blevet enige om at sætte fokus på plastaffald og mikroplast i havene, skriver Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Plasticposer, gamle sodavandsflasker og andet plastaffald havner i havene i store mængder, og mikroplast ender i fisk og andre havdyr. Og det er et miljøproblem, som de nordiske miljøministre nu har rettet fokus på.

- Plast i havet er et kæmpe globalt problem uden nemme løsninger, og det kræver internationalt samarbejde. Derfor går vi nu sammen med de andre nordiske lande om at sætte fokus på problemet. Blandt andet vil vi gøre en fælles indsats for at løfte dagsordenen på FN's store miljømøde i maj, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
De nordiske lande vil også arbejde for, at der kommer en stærk europæisk indsats mod plast i havene.

- Det er en del af dagsordenen om cirkulær økonomi, som vi allerede støtter. EU arbejder med en cirkulær økonomi pakke, og vi vil nu skrive et fælles brev fra de nordiske lande til Kommissionen for at understrege, hvor vigtigt det er, at pakken bidrager til at løse plastproblemet. Det betyder ikke, at vi ikke selv skal gøre noget. Vi arbejder aktivt med løsninger her i Danmark, hvor vi blandt andet har støttet forsøg med at rense spildevand for mikroplast, siger Esben Lunde Larsen.

Flere Nyheder