Mindelund i Esbjerg bliver repareret

Byrådet i Esbjerg besluttede på et møde mandag aften i denne uge at godkende en anlægsbevilling på 750.000 kroner, så Fiskernes Mindelund både kan bli
17 jun 2015

Byrådet i Esbjerg besluttede på et møde mandag aften i denne uge at godkende en anlægsbevilling på 750.000 kroner, så Fiskernes Mindelund både kan blive repareret og vedligeholdt. Hvert år fremadrettet er der således øremærket 7.500 kroner til vedligehold af den 65 år gamle mindelund for fiskerne fra Esbjerg.

- Fiskernes Mindelund i Esbjerg er et generelt monument for fiskere omkommet på havet, herunder dem, der omkom under 1. verdenskrig. Det er vigtigt for vores kommende generationer, at de husker Esbjergs historie, og derfor vigtigt, at vi passer godt på vores historie, lød det fra formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg, da han fremlagde ønsket på mødet i Byrådet.

Særligt den seneste vinter har været hård ved Mindelunden. Rundbuemuren er faldet sammen flere steder, og mange af navnene på fiskerne er stort set forvitret.

Det var oprindelig en betingelse, for at et navn kunne indskrives, at vedkommende ikke var blevet fundet. Det vil sige, at monumentet oprindelig var for savnede. I dag er det for alle omkomne fiskere og der indskrives derfor stadig navne på monumentet. Navnene opføres år for år.

Flere Nyheder